Samsung Koncentruje się na Przełomowych Technologiach Zdrowotnych dla Urządzeń Wearable

Samsung heeft onlangs een nieuwe serie smartphones aangekondigd en vorige week de verleidelijke Galaxy Ring onthuld, en richt zich nu op haar volgende doorbraken op het gebied van gezondheid. Het bedrijf investeert aanzienlijk om innovatieve functies toe te voegen aan draagbare apparaten, zoals nauwkeurigere bloeddrukmeting en een manier om bloedsuikerniveaus te tracken zonder vingerprikken. “Als we continu bloeddruk- en glucosemonitoring kunnen bereiken, spelen we het spel op een compleet ander terrein,” zei Hon Pak, hoofd van de mobiele digitale gezondheidsdivisie van Samsung, in een recent interview. “Ik denk dat iedereen daarop mikt. We doen er aanzienlijke investeringen in.”

Gezondheidsmonitoring is een belangrijke functie geworden in smartphones en draagbare apparaten zoals smartwatches en smart rings. De Galaxy Watch kan al de bloeddruk van de drager meten, maar het vereist kalibratie met een bloeddrukmanchet tijdens de initiële installatie en periodieke kalibratie daarna. Zowel Apple als Samsung hebben geen bloedglucosesensoren aan hun draagbare apparaten kunnen toevoegen – maar de race is net begonnen.

De ontwikkeling van deze technologieën kost tijd; Samsung werkt al jaren aan deze doelen en heeft in 2020 onderzoek gepubliceerd over de ontwikkeling van een niet-invasieve methode voor het monitoren van bloedglucoseniveaus in samenwerking met MIT. Volgens verslagen doet Apple al sinds minstens 2010 onderzoek naar niet-invasieve en continue bloedglucosemonitoring. Het is niet precies duidelijk waar het huidige onderzoek van Samsung over gaat, maar hun studie uit 2020 boekte vooruitgang in het gebruik van off-axis Raman spectroscopie, een techniek die moleculaire trillingen observeert met behulp van een op laser gebaseerde sensor, die de aanwezigheid en concentratie van glucose door de huid kan detecteren.

Het grootste obstakel voor Samsung en Apple is nauwkeurigheid. Deze methoden zijn niet zo nauwkeurig als directe bloedglucose-testen, dus totdat deze bedrijven nauwkeurige resultaten kunnen leveren, zullen we de Galaxy Ring, Galaxy Watch of Apple Watch met een bloedglucosesensoren niet zien verschijnen. “We overwegen alles, van miniaturisatie tot verschillende technologische platforms die elke vorm van glucose of andere monitoring kunnen uitvoeren,” zei Pak, eraan toevoegend dat hij hoopt dat niet-invasieve glucosemonitoring binnen vijf jaar op de markt zal komen.

Hoewel het onderzoek veelbelovend is, zijn er op dit moment geen commercieel verkrijgbare niet-invasieve apparaten voor het monitoren van bloedglucoseniveaus op de reguliere Amerikaanse markt. Sommige bloedglucosemeters bieden continue glucosemonitoring (CGM), die elke 10-14 dagen één keer moet worden ingebracht en vervangen. Een niet-invasieve methode zou meer dan 38 miljoen diabetici in de VS een pijnloos alternatief bieden voor continue bloedglucosemeting, ongeacht hun locatie.

Samsung werkt ook aan het verbeteren van de bloeddrukmonitoring om de periode zonder de noodzaak van kalibratie met een bloeddrukmanchet te verlengen. Apple heeft plannen om later dit jaar bloeddrukmonitoring toe te voegen aan de Apple Watch, volgens Bloomberg.

“Niet alleen Apple, maar ook anderen proberen de bloeddrukniveaus opnieuw te definiëren op de originele manier die werd aangenomen, namelijk: Wat is je cardiovasculaire risico?” zei Pak in het interview.

Met de hoop de reikwijdte van Samsung Health uit te breiden en gebruikers betere inzichten te bieden, is het bedrijf van plan de Galaxy Ring tegen het einde van het jaar te introduceren en doet het onderzoek naar verschillende sensoren in zijn oordopjes en zelfs in zijn mixed reality set.