Wyższe PWM w smartfonach Samsung Galaxy S24 – innowacje i korzyści dla użytkowników

De Samsung Galaxy S24 smartphone serie brengt veel nieuwe functies met zich mee, en een daarvan is de implementatie van hogere PWM (pulsbreedtemodulatie) in de displays. Hoewel de fabrikant dit feit niet publiekelijk bekendmaakt, is het de moeite waard om deze verbetering te waarderen, die een positieve invloed heeft op onze visuele ervaring.

PWM is een modulatietechniek die van invloed is op hoe onze ogen het weergegeven beeld waarnemen. In het geval van OLED-displays, zoals die gebruikt worden in de Galaxy S24, kan PWM ervoor zorgen dat het beeld donkerder of helderder lijkt. Een hoge PWM-waarde kan echter schermflikkering veroorzaken, wat kan leiden tot slaapproblemen en hoofdpijn.

In de vorige vlaggenschip-smartphone serie, Galaxy S23, was de PWM-waarde 240 Hz. Nu, in de nieuwe S24 serie, is deze waarde verdubbeld naar 492 Hz. Dit betekent dat het beeld niet 240 keer per seconde wordt verduisterd/verhelderd, maar bijna 500 keer, wat resulteert in betere visuele effecten en minimaliseert de negatieve impact op onze ogen.

Het is het vermelden waard dat de PWM-waarde in de Galaxy S24 zowel de iPhone 15 Pro (480 Hz) als de Google Pixel 8 (240 Hz) overtreft. Dit is een significante verbetering die gebruikers van deze smartphones in staat stelt om te genieten van een comfortabelere schermkijkervaring.

Daarnaast is het Samsung Galaxy S24 Ultra model uitgerust met Corning Gorilla Glass Armor, wat zorgt voor verbeterde duurzaamheid en effectieve bescherming tegen schade en krassen voor het display. Het zorgt er ook voor dat het scherm buitenshuis beter zichtbaar is door lichtreflecties met 75% te verminderen.

De innovaties in de Samsung Galaxy S24 serie verhogen niet alleen de duurzaamheid van het toestel, maar dragen ook bij aan onze visuele gezondheid. Het is het vermelden waard dat er momenteel een pre-launch promotie is voor deze smartphones, met aanzienlijke besparingen op aankopen.

Bron: AndroidCentral / AndroidAuthority / Samsung. Opening afbeelding: Samsung / persmateriaal

FAQ: