Leaked slide reveals impressive specifications for the Exynos 2500 AP

Een gelekte dia van oktober heeft Samsung’s aankomende “Dream-chip” onthuld, bekend als de Exynos 2500 AP. Een van de belangrijkste kenmerken van deze chip is het gebruik van Samsung Foundry’s 3nm tweede generatie proces, waardoor het de eerste chip is die dit doet. In tegenstelling tot concurrent TSMC, omvat Samsung Gate-all-around (GAA) transistors in zijn 3nm-productie, die voordelen bieden zoals verminderde stroomlekkage en verhoogde stroomsterkte.

Volgens de gelekte dia gedeeld door @OreXda (via SamMobile), zal de Exynos 2500 SoC een indrukwekkende Cortex-X5 Prime-kern hebben geklokt op 3,2-3,3GHz. Daarnaast zal het zijn uitgerust met drie Cortex-A730 Performance CPU-kernen geklokt op 2,3GHz-2,5GHz, twee iets langzamere Cortex-A730 Performance CPU-kernen, en vier Cortex-A520 Efficiency CPU-kernen.

De Exynos 2400 chipset, die momenteel de Galaxy S24 en Galaxy S24+ aandrijft in verschillende markten, heeft al lof ontvangen voor zijn prestaties en is zelfs vergeleken met de Snapdragon 8 Gen 3 AP in benchmarktests. Dit heeft de reputatie van de Exynos-lijn hersteld en Samsung aangemoedigd om de Deca-core build van de Exynos 2400 te integreren in de Exynos 2500.

Met de komende release van de Exynos 2500 blijft Samsung innovatieve stappen zetten op het gebied van mobiele processors. Dit nieuws heeft zowel techliefhebbers als experts in de branche enthousiast gemaakt.

Veelgestelde vragen (FAQ’s) gebaseerd op de belangrijkste onderwerpen die in het artikel worden behandeld:

1. Welke prestaties heeft de Exynos 2400 chipset behaald?
De Exynos 2400 chipset is zeer geprezen vanwege zijn prestaties, wat heeft geleid tot vergelijkingen met de Snapdragon 8 Gen 3 AP in benchmarktests.

2. Wat is de nieuwheid in de Exynos 2500 chipset?
De Exynos 2500 chipset zal de eerste zijn die gebruikmaakt van Samsung Foundry’s 3nm tweede generatie proces. Het gebruik van Gate-all-around (GAA) transistors door Samsung staat verminderde stroomlekkage en verhoogde stroomsterkte toe.

3. Wat onthullen de gelekte specificaties over de Exynos 2500 chipset?
De gelekte specificaties suggereren dat de Exynos 2500 chipset een indrukwekkende Cortex-X5 Prime-kern zal hebben geklokt op 3,2-3,3GHz. Daarnaast zal het drie Cortex-A730 Performance CPU-kernen hebben geklokt op 2,3GHz-2,5GHz, twee extra iets langzamere Cortex-A730 Performance CPU-kernen en vier Cortex-A520 Efficiency CPU-kernen.

4. Wat waren de problemen met eerdere versies van de Exynos-chipsets?
Eerdere versies van de Exynos-chipsets werden bekritiseerd vanwege hun neiging tot oververhitting. De Snapdragon 8 Gen 3 AP domineert in de Amerikaanse en Chinese markten, en drijft de Galaxy S24 Ultra aan, evenals de Galaxy S24 en Galaxy S24+ in deze regio’s.

5. Wat zijn de vooruitzichten die gepaard gaan met de Exynos 2500 chipset?
De stappen van Samsung in innovatie op het gebied van mobiele processors zullen doorgaan met de Exynos 2500 chipset. Dit heeft zowel technologieliefhebbers als experts in de branche enthousiast gemaakt.

Belangrijke termen/jargondefinities gebruikt in het artikel:
– Chipset: Een verzameling geïntegreerde schakelingen die verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van verschillende functies in een apparaat, zoals gegevensverwerking.
– Benchmark: Prestatietests die de prestaties van verschillende apparaten, zoals processors, vergelijken.
– Cortex-X5 Prime: De naam van een van de processorkernen die hoge prestaties biedt.
– Kloksnelheid: De maatregel van de frequentie waarop een processor of processorcore werkt.
– Oververhitting: Een excessieve temperatuurstijging van een apparaat of zijn onderdelen, wat kan leiden tot prestatiebeperkingen of schade.

Voorgestelde gerelateerde links naar hoofddomeinen (geen subpagina’s) in ankertagformaat:
Officiële website Samsung Galaxy
Officiële website TSMC
Officiële website SamMobile