Zalety platformy Apple: integracja i wygoda pracy

Er zijn veel goede redenen om te overwegen te investeren in het volledige Apple-platform. De MacBook Pro is een van de beste laptops die momenteel op de markt verkrijgbaar is. De iPad Pro wordt beschouwd als de beste tablet en de iPhone 15-serie krijgt hoge beoordelingen. De Apple Watch is ongeëvenaard op de smartwatchmarkt.

Maar afgezien van de producten zelf bestaat er een band tussen hen die groter is dan de som van hun delen. Ik ontdekte dit zelf toen ik overstapte van de Windows- en Android-systemen naar het gesloten ecosysteem van Apple. Maar was het de investering waard? Deze vraag is iets moeilijker definitief te beantwoorden.

Wat is Continuity?

Continuity is een set functies die Apple-producten met elkaar verbindt. Het werkt op alle huidige MacBooks (macOS Sonoma), iPhones (iOS 17), iPads (iPadOS 17) en Apple Watches (WatchOS 10). Raadpleeg de vereistenpagina van Apple om te zien of uw Apple-apparaten verschillende Continuity-functies ondersteunen. Alle apparaten moeten hetzelfde Apple ID hebben, en sommige functies vereisen dat ze zich op hetzelfde netwerk bevinden.

Theoretisch heeft Apple naadloos zijn apparaten geïntegreerd.

Met Continuity Camera kan de iPhone worden gebruikt als een webcam voor videoconferenties en ook foto’s en gescande documenten overzetten naar Finder en andere apps.

Met Universal Control kan de iPad een muis en toetsenbord gebruiken dat is aangesloten op een Mac, en tekeningen gemaakt op de iPad met een Apple Pencil kunnen worden overgezet naar Mac-apps. Plaats de iPad naast de Mac en het wordt een (klein) extern scherm en een grafisch tablet met de Sidecar-functie.

Het scherm van uw Mac kan de inhoud van andere Apple-apparaten weergeven via AirPlay naar Mac. Ondertussen breiden Continuity Markup en Sketch de mogelijkheden van het aanraakscherm uit van iPhones en iPads op Mac, waardoor het gebruik van aanraakschermfuncties op Mac-computers zonder aanraakscherm mogelijk is.

Als u een iPhone gebruikt, kunnen andere Apple-apparaten oproepen en sms-berichten verzenden en ontvangen. Telefoongesprekken en videoconferenties kunnen worden overgezet tussen verschillende Apple-apparaten. Handoff breidt deze functionaliteit uit naar ondersteunde apps, waardoor u bijvoorbeeld een webpagina op uw Mac kunt blijven bekijken op andere Apple-apparaten.

Als u een Apple Watch heeft, kan deze uw iPhone en Mac ontgrendelen. Dit elimineert de noodzaak van wachtwoorden of Touch ID en biedt Mac-computers een concurrerende inlogfunctie tegenover Windows Hello-gezichtsherkenning.

Tot slot maakt Universal Clipboard kopiëren en plakken tussen Apple-apparaten mogelijk, en vergemakkelijkt AirDrop het delen van bestanden. We kennen allemaal het plezier van het gebruik van AirDrop, en er is niets dat daarbij in de buurt komt.

Hoe goed werkt het?

Continuity is ontworpen om intelligent te werken, wat betekent dat u functies op al uw Apple-apparaten kunt gebruiken zonder uw werk te onderbreken. Al mijn Apple-apparaten worden ondersteund, dus ik ben meteen begonnen met het testen van verschillende functies.

Ik was het meest verrast over hoe gemakkelijk het was om alle instellingen in te stellen. De meeste functies waren al geconfigureerd, dus ik hoefde slechts enkele wijzigingen aan te brengen. Het installatieproces was verrassend eenvoudig.

Terwijl ik verschillende functies gebruikte, merkte ik hoe naadloos mijn Apple-apparaten samenwerkten en hoe samenhangend de werkervaring was. Ik weet dat sommige andere bedrijven functies hebben die bepaalde aspecten van Continuity nabootsen, maar naar mijn mening hebben ze allemaal integratieproblemen als het gaat om producten van verschillende fabrikanten.

Continuity werkt gewoon.

Het grootste voordeel van Apple is dat het het besturingssysteem en de hardware over al zijn apparaten controleert. Hoewel ze verschillende configuraties en prijspunten hebben, delen ze veel van dezelfde componenten en maken ze allemaal gebruik van dezelfde software. De basis iPhone 15 werkt op hetzelfde besturingssysteem als de high-end iPhone 15 Pro Max, en de MacBook Air M2 is vergelijkbaar met de MacBook Pro 16. Dit stelt Apple in staat om tools zoals Continuity te creëren die hetzelfde werken ongeacht het gekozen apparaat.

Ik heb alle Continuity-functies getest en alles werkt goed. Sommige functies zijn nuttiger voor mij dan andere, en andere mensen kunnen Continuity-functies gebruiken die ik niet benut. Maar waar het om draait is dit: Continuity werkt gewoon.

Ik heb geprobeerd om tools te gebruiken op mijn vorige Windows-, Android- en Wear OS-apparaten, zoals het ontvangen van oproepen op mijn Samsung Galaxy Watch die verbonden was met mijn Android-smartphone. Soms werkte het, soms niet. Sommige functies waren zo moeilijk in te stellen dat ik er helemaal geen moeite mee nam. Maar met Continuity werken de functies betrouwbaar, soms zelfs zonder mijn tussenkomst.

In het begin had ik mijn iPad en iPhone op het bureau naast mijn Mac, met het horloge om mijn pols. Ik kreeg een telefoontje en alle vier de apparaten rinkelden. Ik dacht er zelfs niet aan deze functie of enige instellingen te wijzigen. Het was verrassend en enorm bevredigend. Hetzelfde gebeurde met Handoff. Ik zag een klein pictogram op het Edge-browserpictogram in het dock van mijn Mac. Ik klikte erop en het opende het artikel dat ik aan het lezen was op mijn iPad. Ik had gepland om het later op de iPad af te maken, maar hoefde niet te wachten. Dat was ook iets wat ik niet had verwacht.

Het woord “betrouwbaarheid” is hier van essentieel belang, want wanneer iets de eerste keer niet werkt of niet consistent werkt, begin je het op te geven. En Continuity is zo betrouwbaar dat het zelfs werkt zonder dat ik erover nadenk.

Tot nu toe ben ik van mening dat de integratie van Apple zeer goed werkt en echt handig is. Wanneer ik de iPad en iPhone gebruik om productief te zijn in situaties waar de MacBook Pro niet beschikbaar of onhandig is, stelt Continuity me in staat taken efficiënt en effectief af te ronden.

Is het de moeite waard?

Continuity is gratis. Vanuit dat oogpunt is het een ongelooflijke kans. Natuurlijk haalt u het meeste uit Continuity als u een groot aantal Apple-apparaten gebruikt. Apple-producten zijn meestal duurder, wat betekent dat u extra betaalt voor de voordelen die Continuity met zich meebrengt.

Ik heb bewust besloten om mijn vorige computerplatform achter me te laten en over te stappen op Apple-producten.

FAQ:

1. Wat is Continuity?
Continuity is een set functies die Apple-producten met elkaar verbinden, waardoor een consistente en naadloze ervaring mogelijk is bij het gebruik van verschillende Apple-apparaten.

2. Welke apparaten ondersteunen Continuity?
Continuity wordt ondersteund door MacBooks (macOS Sonoma), iPhones (iOS 17), iPads (iPadOS 17) en Apple Watches (WatchOS 10). Raadpleeg de website van Apple om te zien of uw apparaten Continuity ondersteunen.

3. Welke functies biedt Continuity?
Continuity biedt een breed scala aan functies, zoals het gebruik van de iPhone als webcam voor videoconferenties, het gebruik van een muis en toetsenbord op een iPad aangesloten op een Mac, het gebruiken van Apple-apparaten als extern scherm en grafisch tablet, het voortzetten van telefoongesprekken en videoconferenties over verschillende Apple-apparaten, het ontgrendelen van de iPhone en Mac met een Apple Watch, kopiëren en plakken tussen Apple-apparaten, en het delen van bestanden met AirDrop.

4. Hoe goed werkt Continuity?
Continuity werkt intelligent, waardoor het naadloos gebruik van functies op alle Apple-apparaten mogelijk is zonder de workflow van de gebruiker te verstoren. Tijdens het testen van verschillende functies is vastgesteld dat de werkervaring consistent is en dat Apple-apparaten moeiteloos met elkaar verbinden.

5. Is het de moeite waard?
Continuity is gratis en biedt een ongelooflijke kans. Het biedt de meeste waarde wanneer het wordt gebruikt met meerdere Apple-apparaten. Hoewel Apple-producten wellicht duurder zijn, rechtvaardigen de voordelen van Continuity de investering.