Huawei Surpasses Apple with Its Innovative HarmonyOS Operating System

Huawei’s indrukwekkende groeitraject zet zich voort nu het bedrijf een mijlpaal bereikt van 1 miljard actieve consumentenapparaten, ondanks de Amerikaanse sancties. Onlangs heeft hun besturingssysteem HarmonyOS Apple’s iOS ingehaald om het op één na meest populaire besturingssysteem te worden wat betreft consumentenapparaten.

Richard Yu, de directeur van Consumer Business bij Huawei, kondigde aan dat het bedrijf 900 miljoen actieve consumentenapparaten heeft die draaien op hun Harmony-besturingssysteem. Yu onthulde ook een stijging van 72% in de verkoop van hun high-end smartphones in de eerste 5 maanden van het jaar.

Na de succesvolle lancering van de Mate 60 Pro-serie in september, heeft Huawei een aanzienlijke opleving in China ervaren. In het eerste kwartaal rapporteerde het bedrijf een nettowinst van 19,6 miljard yuan, gelijk aan $2,7 miljard, wat een stijging van 564% is in vergelijking met het voorgaande jaar. De omzet steeg ook met 37% naar 178,8 miljard yuan, of $24,7 miljard.

Huawei’s ecosysteem, HarmonyOS, is uitgebreid naar verschillende apparaten naast smartphones, waaronder smartwatches en tv’s, waardoor het bedrijf Apple’s marktaandeel in China in het eerste kwartaal van dit jaar heeft overtroffen.

De Mate 60 Pro, uitgerust met geavanceerde 7-nanometer processoren geproduceerd door Semiconductor Manufacturing International Corp., is een technologische doorbraak voor Huawei geweest. Ondanks de plaatsing op de zwarte lijst door de VS sinds 2019, blijft Huawei de verwachtingen trotseren en innoveren in de branche.

Vooruitkijkend heeft Huawei plannen om de opvolger van de Mate 60 Pro, Mate 70, aan het einde van het jaar te lanceren. De Mate 70 zal naar verwachting draaien op Huawei’s eigen besturingssysteem, HarmonyOS NEXT, waarbij volledig wordt gebroken met Android.

Daarnaast heeft Huawei AI-gebaseerde functies geïntroduceerd in zijn nieuwe smartphones, zoals het GenAI-model bij de lancering van Pura 70, wat het streven van het bedrijf naar technologische vooruitgang en consumenttevredenheid benadrukt.