HTC U24 Pro: Combining Mid-Range Price with Near-Flagship Features

HTC’s nieuwste smartphone-aanbod, de U24 Pro, is klaar om een belangrijke impact te maken op de markt voor mid-range smartphones met een hardwarebasis geleid door de Qualcomm Snapdragon 7 Gen 2 system-on-a-chip. Hoewel het misschien niet de topsnelheden haalt die te zien zijn in de Snapdragon 8 Gen 2, blinkt de Snapdragon 7 Gen 2 uit op het gebied van energie-efficiëntie, met een overtuigende balans tussen prestaties en energieverbruik voor de gemiddelde gebruiker.

De HTC U24 Pro heeft een ontwerp met een ruim 6,8-inch OLED-scherm, dat pronkt met een heldere FHD+ resolutie samen met een vloeiende verversingssnelheid van 120 Hz – een specificatie die meestal voorbehouden is aan modellen in het hogere segment. Kijkers kunnen ook genieten van ondersteuning voor Variable Refresh Rate (VRR) voor een soepele visuele ervaring. Uniek onder veel concurrenten is dat de U24 Pro een dubbele gekleurde meldings-LED op zijn display bevat.

Fotografie liefhebbers kunnen hun creativiteit verkennen met behulp van het veelzijdige camerasysteem van de telefoon. De opstelling aan de achterzijde omvat een 50MP telefotolens die 2x optische zoom ondersteunt, wat opmerkelijk is voor een apparaat buiten de vlaggenschipklasse. Selfie liefhebbers zullen tevreden zijn met de even krachtige 50MP frontcamera.

Wat betreft geheugen en opslag levert de HTC U24 Pro royaal, uitgerust met 12GB DDR5 RAM en 256GB intern geheugen. In tegenstelling tot sommige vlaggenschip-concurrenten beschikt hij ook over een microSD-kaartsleuf met voldoende uitbreidingsmogelijkheden, en behoudt hij de klassieke 3,5 mm koptelefoonaansluiting. De substantiële 4.600 mAh batterij van de U24 Pro kan snel worden opgeladen via meerdere standaarden, waaronder USB Power Delivery 3.0 en Qualcomm QuickCharge 4.0, en ondersteunt draadloos opladen.

Duurzaamheid is nog een hoogtepunt, met het apparaat dat een IP67-beoordeling heeft en daarmee is beschermd tegen stofindringing en in staat is om onderdompeling in water tot een diepte van één meter gedurende 30 minuten te weerstaan.

Schrijf deze indrukwekkende mix van mid-range prijs en high-end componenten toe aan HTC’s bekwame ontwerpfilosofie, aangezien de U24 Pro vanaf 30 juni verkrijgbaar zal zijn in Taiwan, met details over de release in de Europese Unie die zullen volgen.