Steph Curry ustanowił nowy rekord NBA w pierwszej kwarcie meczu przeciwko Indiana Pacers

Tijdens de wedstrijd tegen de Indiana Pacers kon Golden State Warriors-superster Steph Curry op donderdagavond geen missers veroorloven in het eerste kwart. De speler maakte alle 6 driepunters in de eerste 9 minuten van de wedstrijd en scoorde in totaal 18 punten voordat hij een welverdiende pauze nam op de bank.

Het maakte niet uit hoeveel verdedigers van de Pacers Curry probeerden tegen te houden. Zoals een van de Warriors-commentatoren opmerkte na een van zijn worpen: “Hij raakte hem vanuit South Bend!”. Dit is al Curry’s 346e wedstrijd in zijn carrière waarin hij minstens 5 driepunters maakte. In het verleden heeft hij zelfs 7 van dergelijke worpen in één kwart gemaakt.

Na het eerste kwart leidden de Warriors met 45-34, wat de meeste punten was die Indiana dit seizoen in het eerste kwart aan hun tegenstanders had toegestaan.

De pauze veranderde niets aan Curry’s vorm, want hij maakte in het tweede kwart nog een driepunter en bracht zijn record op 7 van de 7 pogingen. Helaas kon hij geen succesvolle worpen meer maken ongeveer 4 minuten voor het einde van dat kwart.

Ongetwijfeld is dit een ongelooflijke prestatie van Steph Curry, die altijd lijkt nieuwe records te vestigen in de NBA. Met elke wedstrijd bevestigt hij zijn dominantie en de cijfers zijn indrukwekkend. We kunnen niet wachten om te zien wat de toekomst voor hem in petto heeft en hoe ver hij zal gaan met dit buitengewone talent.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een driepunter?

Een driepunter is een term in het basketbal die verwijst naar een succesvol schot van buiten de driepuntlijn, waarbij de speler 3 punten scoort.

2. Wie houdt het record voor de meeste driepunters in een carrière?

Het record voor de meeste driepunters in een carrière wordt momenteel gehouden door Ray Allen, met 2.973 driepunters.

3. Hoeveel NBA-spelers hebben meer dan 300 wedstrijden met minstens 5 gemaakte driepunters?

Op dit moment hebben slechts twee spelers in de NBA meer dan 300 wedstrijden met minstens 5 gemaakte driepunters: Steph Curry en James Harden.