Pyszne i proste: Zapiekanka z ziemniakami i papryką

Deze heerlijke en gemakkelijke aardappel- en paprikaschotel is het perfecte recept wanneer je iets stevigs wil zonder al te veel voorbereiding, rommel, of informatieoverload! Aromatische harissa-yoghurt is ook ontzettend veelzijdig; het werkt geweldig als dip of saus om te serveren met allerlei groenten.

Ingrediënten (voor 2 personen):
– 3 kruimige aardappelen, zoals Maris Piper (ongeveer 350 g), met schil
– ½ eetlepel olijfolie
– 2 rode uien, gehalveerd en fijngesneden
– 2 theelepels paprika
– 1 doosje cherrytomaten (ongeveer 200 g)
– 1 blik 400 g kikkererwten, uitgelekt
– ½ bosje koriander (ongeveer 10-15 g), grof gehakt
– Zeezout

Voor de harissa-yoghurt:
– 4 eetlepels kokosyoghurt
– 2 eetlepels harissa
– Zest en sap van 2 limoenen, plus plakjes om te serveren

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 220°C (heteluchtstand) en breng een grote pan met gezouten water aan de kook.
2. Snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm dik en voeg ze vervolgens toe aan het kokende water. Giet ondertussen de olijfolie in een grote, ondiepe ovenschaal en plaats deze in de oven om op te warmen. Kook de aardappelen vijf minuten tot ze iets zachter zijn en gemakkelijk met een mes kunnen worden doorboord, giet ze vervolgens af en voeg ze samen met de uien, paprika en een snufje zeezout toe aan de verwarmde schaal. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en bak ze gedurende 20 minuten, af en toe roerend om ervoor te zorgen dat de aardappelen gelijkmatig gaar worden.
3. Voeg de cherrytomaten en kikkererwten toe aan de schaal en bak nog vijf minuten totdat de tomaten zacht zijn en de aardappelen knapperig.
4. Bereid ondertussen de harissa-yoghurt door kokosyoghurt, harissa, limoenschil en limoensap in een kleine kom te mengen. Breng op smaak met zout en doe over in een serveerschaaltje.
5. Haal de aardappelen uit de oven zodra ze klaar zijn, bestrooi ze met gehakte koriander en serveer met de harissa-yoghurt.

De “Heerlijke en Gemakkelijke Aardappel- en Paprikaschotel” is een recept uit het boek “Deliciously Ella: Simple and Healthy” van Ella Mills, uitgegeven door Yellow Kite en geprijsd op £22. Foto’s door Clare Winfield. Nu verkrijgbaar.

Veelgestelde Vragen (FAQ):

1. Welke ingrediënten zijn nodig voor de aardappel- en paprikaschotel?
De ingrediënten die nodig zijn voor de aardappel- en paprikaschotel zijn: kruimige aardappelen, olijfolie, rode uien, paprika, cherrytomaten, kikkererwten, koriander en zeezout.

2. Hoe moeten de aardappelen worden bereid voor de schotel?
De aardappelen moeten worden gesneden in blokjes van 1 cm dik en vijf minuten worden gekookt in gezouten water.

3. Hoelang moet de schotel worden gebakken?
De schotel moet gedurende 20 minuten worden gebakken, af en toe roerend om ervoor te zorgen dat de aardappelen gelijkmatig gaar worden. Voeg vervolgens de cherrytomaten en kikkererwten toe en bak nog vijf minuten.

4. Hoe bereid ik de harissa-yoghurt voor?
Om de harissa-yoghurt klaar te maken, meng je kokosyoghurt, harissa, limoenschil en limoensap in een kleine kom. Breng op smaak met zout naar smaak.

5. Zijn er aanbevelingen voor het serveren van de schotel?
Na het bakken kun je de schotel bestrooien met gehakte koriander en serveren met de harissa-yoghurt.

Definities:
– Harissa: Pittige saus of pasta die wordt gebruikt in Noord-Afrikaanse keuken, gemaakt van rode chilipepers, knoflook, karwijzaad en andere specerijen.
– Kokosyoghurt: Yoghurt gemaakt van kokosmelk, vaak gebruikt als zuivelvrij alternatief voor mensen met lactose-intolerantie.

Aanbevolen Gerelateerde Links:
– Deliciously Ella – Website van auteur Ella Mills voor het boek “Deliciously Ella: Simple and Healthy”, met meer gezonde recepten.
– Yellow Kite – Website van de uitgever voor het boek “Deliciously Ella: Simple and Healthy” van Ella Mills, waar je meer informatie kunt vinden over het boek en andere publicaties.

[Video insluiten](https://www.youtube.com/embed/hrUx8bhRR1M)

The source of the article is from the blog newyorkpostgazette.com